Läger

Allmänt, Styrkelyft, Träning, Vänner / Bodyscience, Knäböj, Marklyft, Styrkelyft, Träning, Vänner / Permalink / 0
Hallååå! Tänkte berätta lite om helgen. 

I lördags befann jag mig nere på greppet vid 08.00 med ett gäng andra lyftare från klubben. Robban (sportschefen) och två killar som gör rörelseanalys hade kommit ner för att ha ett litet läger med oss som innebar fysprofilen, rörelseanalys, teori och praktik. 
Vi började med fysprofilen som tog hela fm och em. Det var kul och man inser mer vilka ens svagheter är. Gissa vad jag var sämst på (dum fråga)? Att springa 3000 meter såklart!!! Meeeen jag blev inte ens trött (konstigt när jag springer lika sakta som en snigel) och kan därför ta i MYCKET mer nästa gång! Jag va bäst på att hoppa och brutalbänk (liksom wtf, man kan tro att jag tränar något helt annat). Jag är dock 100 % säker att jag kommer KROSSA mina resultat nästa gång ;) Då kommer testerna göras med utvecklingslandslaget. 
Rörelseanalysen var väldigt bra (tror jag?) och jag kommer köra mina små övningar flitigt för att se om det blir någon skillnad. När han frågade om skador osv. kunde jag sitta och rabbla upp 100 saker typ. Vi fokuserade endast på två, vilka blev rörligheten och vinklarna i sumon (för att underlätta ryggen) och rörligheten i bröstryggen. 
Till sist pratade Robban lite om årsplanering osv. Alltid lärorikt och bra att gå igenom saker igen. 
Och juste, till lunch blev det kycklingkebabtallrik och middag pizza.. Vill dom inte jag ska kunna tävla till helgen eller? Det blev ju inte bättre av att vi var ett gäng som stack hem till Johan och Emilia efteråt och krängde godis. 
Var hemma runt 02.00 tror jag. 

På söndagen samlades vi 09.00 nere på gymmet. Denna dagen gick åt dom tre huvudmomenten. Vi började med knäböj där Robban snabbt påpekade att jag drar in luft på helt fel sätt (korkad?). Och jävlar vilken skillnad när jag fick till trycket från magen. Innan gjorde jag mig typ smal men nu är det så tjock som möjligt som gäller ju! Detta kommer ge mig ett x antal kilon mer! Körde även massa signalböjar på lätta vikter och mina benen krampa nästa efteråt. Samma gjorde vi i bänkpress. Alltså signalbänkpress. Lite svårare att få till, men bra. Till sist var det dax för marklyft. Alla som körde sumo i vanliga fall skulle köra vanliga marklyft och tvärtom. 

Det var allt om helgen som var mycket lärorik och rolig! 

 
Till top